gtag('config', 'UA-11748275-4');
0

Dvokuriščni kotel BioTec Plus 35

 • 10
 • Blagovne znamke Centrometal
 • Šifra: IM-KG-DK-006
 • Število ogledov: 14380
 • Akcijska cena:

  7.124,19€

  Stara cena:

  8.381,40€


Spoštovani!
Nakup izdelka po spletu trenutno ni mogoč. Za naročila ali informacije o nakupu pokličite na:
01/  513 13 46


Deli s prijatelji:

Jekleni toplovodni kotel BioTec Plus 35, nazivne toplotne moči 35 kW ima dve ločeni kurišči v skupni kotlovni vodi.

Levo kurišče služi kurjenju s poleni ali lesnimi briketi, desno pa za kurjenje s peleti. V kurišče za pelete je tovarniško vgrajen gorilnik za kurjenje lesnih peletov s funkcijo samodejnega čiščenja rešetke in vžiga peletov. 
V drugem kurišču gorijo drva s postopkom pirolize. Več-funkcijska digitalna regulacija kotla s pomočjo lambda sonde in modulacijskega ventilatorja optimizira gorenje v obeh kuriščih, s čimer kotel doseže višjo učinkovitost. 

Zalogovnik peletov je sestavni del kotla, in ga je možno dodatno nadgraditi s sistemom za samodejno vakuumsko dovajanje peletov. S kotlom je obvezna vgradnja akumulacijskega zalogovnika sanitarne tople vode (CAS). Regulacijo kotla je mogoče razširiti z modulom CM2K-B (upravljanje dveh ogrevalnih krogov glede na zunanjo temepraturo, največ 4 x CM2K), z modulom za prijavljanje napak ter vklop in izklop kotla CMGSM.

Možnost kombinacije kurjenja s trdim gorivom in samodejnim vklopom gorilnika olja ali peletov, ko trdo gorivo ne zadostuje potrebi po toploti, naredi ta kotel izjemen. Uspešen spoj sodobne tehnologije in kakovosti vgrajenih materialov, s preverjenimi tehničnimi rešitvami, omogoča kotlu brezhibno delovanje, ob enostavni vgradnji in uporabi. Kotel je izdelan v skladu z evropskim standardom  EN 303-5:2012 in ustreza klasi 5. Kotel je proizveden v skladu s standardi ISO 9001 in 14001.


--- LASTNOSTI ---

 • Kotel klase 5. 
 • Toplovodni kotel z dvema kuriščema za centralno ogrevanje s sekanimi drvmi, lesnimi briketi in peleti, moči 25, 35 in 45 kW.
 • Kompakten kotel visokih izkoristkov in nizkih potreb po vzdrževanju (ob serijsko vgrajenim sistemom za samodejno čiščenje rešetke peletov, lahko dodatno naročite še sistem samodejnega čiščenja dimnih poti). 
 • Tovarniško vgrajena regulacija upravlja kotel s pomočjo lambda sonde, senzorjem kotla, senzorjem temperature v kurišču po postopku pirolize in senzorjem temperature dimnih plinov s pomočjo moduliranega ventilatorja dimnih plinov. 
 • Modulirano delovanje kotla (30–100 % moči)
 • Senzor nivoja goriva v zalogovniku peletov.
 • Več funkcijska digitalna regulacija z barvnim zaslonom na dotik upravlja postopek pirolize v kotlu za drva in lahko samodejno vklopi stran kotla za pelete, ko v kotlu ni več drv.
 • Kotel je predviden za vgradnjo v odprte ali zaprte sisteme ogrevanja, izključno preko akumulacijskega zalogovnika (CAS), prostornine minimalno 50l / kW.
 • Kotel je preizkušen in certificiran po evropski normi EN 303-5:2012 ter proizveden v skladu z normama ISO 9001 in ISO 14001.


Več-funkcijski upravljalnik z zaslonom na dotik


Kotli Centrometal BioTec Plus so uvrščeni na seznam izdelkov, ki jih subvencionira Eko sklad. Za podrobnejše informacije in pomoč pri vložitvi potrebne dokumentacije se obrnite na naše prodajno osebje po telefonu 01/ 513 13 52 (PO-PE, med 7. in 17. uro, SO, med 7. in 12. uro) ali po elektronski pošti: instalacije@mix.si.


--- DOKUMENTI ---

Prospekt BioTec Plus
Podatkovni list

Certifikat 
Certikikat (Eco-Design)
Uradna stran proizvajalca

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje